In de pers

Volleybalkrant.nl 8/4/2014
http://www.volleybalkrant.nl/nieuwsbericht/5789/volleyballen-op-t-gras-van-fc-utrecht

Volleybal.nl 9/4/2014
http://www.volleybal.nl/volleybal/nieuws/volleybaltoernooien-op-het-gras-van-fc-utrecht

De Weekkrant.nl,8/4/2014 o.a. Stadsblad, Nieuwsbode, Molenkruier, De Brug:
http://www.deweekkrant.nl/artikel/2014/april/08/28_mei_volleybaltoernooien_voor_bedrijven_schole


Publicaties 2013 o.a.:

Volleybalkrant.nl 9/4/2013
De Uvolleybalweek komt eraan!
Dit jaar is Uvolleybal van 18 tot 26 mei. Het belooft een interessante week te worden, voor zaal- en beachvolleyballers, in alle leeftijdsgroepen en niveaus. Een klein voorproefje; er komt een scholentoernooi, beachvolleybaltoernooi, bedrijventoernooi en jeugdtoernooi. Bovendien spelen ex-divisionisten op maandag 20 mei samen met oude teammaatjes voor de titel ‘NK Masters’. Gouden Olympiër Guido Görtzen heeft al beloofd om met zijn oude clubteam uit Deurne de titel te komen verdedigen. Alle vrouwelijke toppers van boven de dertig en alle talentvolle mannelijke veertigplussers kunnen zich nog inschrijven.
Het artikel gaat uitgebreid in op VVUtrecht en Uvolleybal - lees hier het complete artikel.


AD 14|03|2012 - pag 9 katern Sport, rubriek Utrecht Sport
Artikel AD: Interland in Galgenwaard

UTRECHT • Op vrijdagavond 18 mei wordt in sportcentrum Galgenwaard in Utrecht een volleybalinterland tussen de mannenploegen van Nederland en Australië gespeeld. De mannen van Oranje bereiden zich in de maand mei voor op de Europa League in de zomerperiode.
De interland is in verband met de U-volleybalweek naar Utrecht gehaald. In deze week worden allerlei volleybalactiviteiten georganiseerd door de Utrechtse clubs. De week begint op 12 mei met een recordpoging. Bij het Boni Opentoernooi willen de organisatoren een wedstrijd tussen twee keer vijfhonderd volleyballers houden. Daarmee hopen ze het Guinness Book of Records te halen.


6 maart 2012 • Aan tafel bij RTV Utrecht en het enthousiasme na het gesprek is groot. Eindelijk weer eens topvolleybal in Utrecht. Waar ruim een decennium geleden Vrevok Nieuwegein nog een landstitel binnenhaalde, is er met Taurus Houten en het momenteel op de tenen lopende VCV Veenendaal nog maar mondjesmaat sprake van topvolleybal in de provincie. Tijdens Uvolleybal, met een benefietwedstrijd op 12 mei tussen de topteams Draisma Dynamo en Netwerk STV en een hereninterland Oranje tegen Australië op 18 mei, kan er weer eens aandacht aan topvolleybal gegeven worden. Ook de wereldrecordpogingen en de totale omvang van Uvolleybal zijn zeker nieuwswaardig. Hopelijk wordt het enthousiasme van het gesprek omgezet in vele minuten radio en tv voor, tijdens en na Uvolleybal! Wordt vervolgd.


AD 13|10|2011 - pag 15 katern Sport, rubriek Utrecht Sport
AD interview: Kloppend volleybalhart

Utrecht • Het is een vraag die Bram Ronnes en Jos van Hout zich al vele malen hebben gesteld. Hoe is het mogelijk dat de stad Utrecht geen volleybal op niveau heeft? De ambities om van Utrecht een volleybalstad te maken zijn er. Zo wil VV Utrecht in samenwerking met alle andere Utrechtse volleybalclubs nieuw leven in de Utrechtse volleybalweek blazen.

bram ronnes, jos van hout, uvolleybal, interview AD, beachvolleybal, volleybal sport utrechtBram Ronnes en Jos van Hout over Uvolleybal
De Uvolleybalweek is een middel om Utrecht weer op de volleybalkaart van Nederland te zetten. Het programma van de week half mei volgend jaar barst uit z’n voegen van de ambities. Wat te denken van een beachtoernooi in stadion Galgenwaard, op het heilige gras van FC Utrecht, of van een beachvolleybaltoernooi in het centrum van de stad, het Neude?

Deze twee ‘wilde’ ideeën zijn inmiddels afgeschoten vanwege de onhaalbaarheid, maar voor Bram Ronnes (32) en Jos van Hout (50), de twee zijn lid van de organisatie, kan het niet gek genoeg zijn. ,,Als het maar ten goede komt aan het Utrechtse volleybal,’’ stelt Van Hout nadrukkelijk. Realistischer zijn de plannen om twee oefeninterlands naar sportcentrum Galgenwaard te halen, clinics voor basisscholen te organiseren, het organiseren van het Nederlands kampioenschap voor recreanten, het buitentoernooi bij Protos, het houden van het Utrechts kampioenschap voor middelbare scholen, een wereldrecordpoging doen van de jeugd van VV Utrecht, het zijn allemaal plannen die tussen 12 en 20 mei van 2012 gerealiseerd moeten worden.

VV Utrecht wil graag topvolleybal spelen en heeft andere verenigingen in de organisatie betrokken. ,,Het is niet allemaal nieuw wat we willen organiseren,’’ weet Van Hout. ,,Protos heeft al jaren een buitentoernooi. We hebben gevraagd om het iets naar voren te halen. Dat was geen probleem. Wij houden al jaren een bedrijventoernooi, Toverpot is een in Utrecht bekend en succesvol toernooi. We voegen enkele nieuwe aspecten en publiekstrekkers toe. Daarnaast willen we het graag centreren, in de derde week van mei volgend jaar.’’

Met het idee voor een volleybalweek kregen Ronnes en Van Hout de handen wel op elkaar. Het is overigens geen nieuw initiatief, want in het verleden werd meerdere malen een volleybalweek gehouden. De namen in het comité van aanbeveling zijn overigens erg indrukwekkend. Wat te denken van oud-bondscoach Joop Alberda, Bert Goedkoop, beachbondscoach, Dynamo-trainer Redbad Strikwerda en oud-topper Ron Zwerver. Gijs en Bram Ronnes, beiden trainer bij VV Utrecht, vormen de brug tussen het comité en Uvolleybal.

Bram Ronnes hoopt dat Uvolleybal een aanzet zal geven aan een kwaliteitsimpuls voor het Utrechtse volleybal. ,,Alle ingrediënten zijn aanwezig, maar er is nooit een gerecht gemaakt,’’ aldus de oud-Olympiaganger. ,,Er was geen beleid en geen visie. Alles hing van toevalligheden aan elkaar. We hebben nu een aantal enthousiaste mensen gevonden die de bal aan het rollen hebben gebracht.’’ Met zijn enthousiasme denkt Ronnes, die voor zijn werkgever Randstad oud-sporters op weg helpt in de maatschappij, een ommekeer teweeg kan brengen. ,,In mijn persoonlijke overtuiging ben je meer dan alleen maar lid van een club. Je moet een bijdrage leveren. Ik was coach van dames 1 en mijn meiden moesten hun kennis overdragen. Als we met z’n allen ons best doen, blijft de bal in de goede richting rollen.’’

Tekst: Bernie van Unen
Foto: Shody Careman, bijschrift: Bram Ronnes en Jos van Hout zitten vol met ambitieuze plannen