Home | Actueel

Uvolleybal 2014: stadiondag

Maandagmorgen namen we de beslissing om de stadiondag door te gaan. De weersverwachtingen zijn nadien helaas wat slechter geworden, maar we gaan nog steeds door hoor! Het KNMI stuurde twee scenario’s door, die laten zien dat er morgen aardig wat neerslag valt, met een piek rond de middag. Daarna wordt het beter: in het meest ongunstige scenario valt er tussen 16 en 20 uur nog een paar mm, en als de wind nog wat draait en het regenfront eerder weg is, dan is het meest gunstige scenario dat het vanaf 18 uur droog is.

Vanwege de uitstekende drainage in het stadion zal de grond niet gauw zompig zijn. Vanmiddag (27 mei) voelde de grond ook prima speelbaar aan, ondanks de buien van gisteren en vandaag. Het gras zelf zal morgenmiddag nog wel nat zijn - zeker als het een beetje blijft regenen, dus enige voorzichtigheid in de acties is wel raadzaam. Maar om een beetje regen laten we de unieke kans om in het stadion te spelen niet schieten. Dus het VVU-bedrijventoernooi vanaf 15:30u en de clubs en de Masters vanaf 19:30u gaan gewoon door. En we maken er hoe dan ook een prachtige middag en avond van. Er is muziek, een grote partytent met lekker eten en natuurlijk het grote feest na afloop. Daar laten we ons door geen enkele weersomstandigheid van afhouden.

Vanwege de regen is wel Bossaball gecanceld. De opblaasvelden zijn bij een paar druppels al te glad. Vanmiddag zijn de velden al naar de indoor Bossaballlocatie in Zuilen verhuisd, zodat de competie en de interland daar morgen alsnog kunnen doorgaan. Alleen de scholen hebben we moeten cancelen. Omdat de meeste regen rond de middag valt, is voor dat toernooi wel besloten om het te cancelen.

Dus allemaal tot ziens in het stadion!

----
Eerder nieuws:

We zijn ‘uitverkocht’ - Super! Met een nieuw record voor het bedrijventoernooi (36 teams) en een uitverkocht clubtoernooi ’s avonds (84 teams) kunnen we stellen dat de U-volleybaldag in het stadion bij voorbaat een succes is! De inschrijvingen zijn gesloten, de organisatie is druk met de speelschema’s en informatie rondmailen - en nu maar hopen dat het weer op woensdag de 28e mei mee gaat werken!    


 

Het was een droom bij de 1e editie van Uvolleybal in 2012. En dit jaar gaat het gebeuren! Samen met Bossaball gaan we op woensdag 28 mei, de dag voor Hemelvaart, een hele dag volleyballen op het gras in het stadion! Een primeur in Nederland! Eerst zijn er van 10 tot 14 uur twee scholentoernooien, een voor basisscholen (hier inschrijven) en een voor middelbare scholen (hier inschrijven) - die overigens ook een volleybal-/bossaballgymles in het stadion kunnen doen.
Dan is er tussen 15:30 en 19 uur het VVU-bedrijventoernooi, dat zijn eerste lustrum viert en met bedrijven die zelf in de Galgenwaard zijn gevestigd een extra groot aantal deelnemers verwacht. Met uiteraard lekker eten en netwerkborrel na afloop. Interesse? Schrijf je hier in.
Ter afsluiting van de Uvolleybaldag is er onder de stadionschijnwerpers van 19:30 tot 23 uur een A-jeugd- en seniorentoernooi! (hier inschrijven). Met daarna een grandioos feest in de Heksenketel voor alle deelnemers.

Bossaball en meer side-events

De hele dag kun je Bossaball spelen op meerdere velden en er worden nog meer leuke side-events verwacht. Daarover binnenkort meer.