Beachvolleybal CMV, ABC-jeugd, dames, heren


Sinds mei 2012 beschikt VVU over de nieuwe beachcourts bij Nieuw Zuilen en in de zomermaanden kunnen de Utrechtse beachvolleyballers er veel gebruik van maken. In 2013 is VVUBeach opgericht, met een mooi startaantal van 60 jeugdleden! Als opening van de Uvolleybalweek was er een beachtoernooi voor CMV-jeugd, ABC-jeugd en voor senioren. Ook in 2014 heeft VVU weer beachtrainingen en organiseren we enkele toernooien. Wil je meedoen? Kijk op vvutrecht.nl voor actuele informatie over VVUBeach.


Publicatie mei 2013:VVU Beachtoernooi zaterdag 18 mei 2013 | Klik hier voor de foto's van sportfotograaf Gabi Curelaru, waaruit bovenstaande montage is samengesteld | 16 teams gingen met elkaar de strijd aan op de beachcourts te Nieuw Zuilen. De vier velden waar op werd gespeeld lagen er mooi bij. De weerberichten waren vooraf niet ongunstig en dat is ook gebleken.
Bij de jeugd werd er gestreden in twee poules bij de meisjes en één poule bij de jongens. De volwassenen speelden een ‘super-mix-toernooi’ oftewel heren, dames en mix-teams die tegen elkaar uit kwamen. Het is de hele middag droog gebleven en een enkele keer kwam zelfs de zon door de wolken gebroken. Daar werd dan ook door menig fanatiek speler direct op geanticipeerd door de zonnebril op te zetten. Er was slechts een zuchtje wind te bekennen dus uitstekend weer om te beachvolleyballen. Met een muziekje op de achtergrond, stoelen, zitzakken en tafels buiten en de hele middag aardig wat publiek werd het echt een top toernooi. Dank aan alle teams voor hun sportieve deelname aan het toernooi, jullie hebben er een geslaagde middag van gemaakt! En dank ook aan Allard en Nijn voor de organisatie!
 
De winnaars van het eerste VVU Beachtoernooi:
Categorie meisjes C: Puck Langezaal / Marie Boot
Categorie meisjes B: Anna Notermans / Lara Nypels
Categorie jongens B/C: Sijmen Vellekoop / Sebastiaan Rutten
Categorie supermix: Jelle Strikwerde / Ries Verhoeven

 


Eerdere publicaties, Uvolleybal 2013


CMV-jeugd | De jongste volleyballers en -sters (tot 12 jaar) kunnen zich 's ochtends van 10 tot 13 uur op het zand tegen elkaar uitleven. We spelen 4 tegen 4 en de deelnamekosten zijn 10,- per team. Inschrijven kan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beschermd tegen spambots. JavaScript moet zijn geactiveerd om het te bekijken. . Vermeld je teamnaam en club. Betalen kan op de dag zelf.

Jeugd A-B-C | Voor jongens- en meisjesduo's begint het om 13:30 uur. Let op: de peildatum of je A-B-C bent ligt iets anders dan in de zaal. We sluiten daarmee aan op de regels van het beach-circuit van de Nevobo: A-jeugd is geboren in kalenderjaren 1996-97, B: 1998-99, C: 2000-2001. We spelen 2 tegen 2 en deelname kost € 10,- per team, te betalen op de dag zelf. Wil je meedoen? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beschermd tegen spambots. JavaScript moet zijn geactiveerd om het te bekijken. en vermeld beide namen en geboortedata. Geef ook aan bij welke club en in welk team je speelt.

Dames - Heren | Inschrijven kan door dames, heren en mix-teams op de niveaus ‘2x2 laag’ en ‘2x2 midden-hoog’ en 4x4 recreanten. De wedstrijden worden gespeeld vanaf 13:30 tot ca. 19:00. De kosten bedragen € 15,- per team. Inschrijven: stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beschermd tegen spambots. JavaScript moet zijn geactiveerd om het te bekijken. , geef een teamnaam bestaande uit beide achternamen op en vermeld welk niveau je wilt spelen. (En recreanten: verzin een leuke teamnaam ;-).

NIEUW: VVU Beachtrainingen | Vanaf 8 mei start VVU op de beachcourts van Nieuw Zuilen met trainingen voor jeugd. 10 trainingen van een uur en daarna een uur vrij spelen, inclusief een cool VVUBeach-shirt!, kost slechts € 40,- Ook wordt een trainer aangetrokken voor senioren. Klik hier voor meer informatie

Graag tot ziens in het zand!

 


Eerdere publicaties, Uvolleybal 2012


Beachvolleybal is de snelst groeiende sport in Nederland en werd op de Olympische Spelen in Beijing door het publiek het best gewaardeerd. Ook in Londen 2012 zijn de verwachtingen dermate hooggespannen dat er een prachtige accommodatie voor wordt neergezet. Nederland heeft het grootste beachtoernooiencircuit van de wereld en een aantal sterke topteams, die verenigd zijn in het Beach Team Holland. Met Reinder Nummerdor / Richard Schuil en Sanne Keizer / Marleen van Iersel hebben we twee wereldtopteams die in Londen medaillekansen worden toegedicht. Ook Uvolleybal zet in op beachvolleybal.

Nieuwe permanente beachcourts | Bram Ronnes, zelf Olympisch beacher in 2008 en een van de initiatiefnemers van Uvolleybal, maakt zich sterk voor het beachvolleybal in Utrecht. Het eerste plan was om de eredivisie in de binnenstad te laten spelen, maar dat bleek financieel onhaalbaar. Maar daarover niet getreurd, want in plaats van tijdelijk zand op het Neude is Utrecht vanaf de lente van 2012 een nieuwe en permanente beachaccommodatie rijker! In voorgaande jaren zijn er verschillende tijdelijke locaties geweest, bij de Jaarbeurs, Nieuw Welgelegen en Klein Galgenwaard. Nu komen er zes permanente velden, bij het nieuwe sportcomplex Nieuw Zuilen. Uvolleybal gaat helpen deze nieuwe beachcourts in te wijden en bekend te maken. Dat gaan we doen met twee breedtesporttoernooien, op de zondagen 13 en 20 mei. Hierbij proberen we topspelers van Beach Team Holland en/of Beach Team Aalsmeer te contracteren voor clinics en demonstratiewedstrijden.

Zondag 13 mei 2012 Toverpot Beach | Sinds 2008 organiseert Stichting Volleybal Utrecht namens en voor de gezamenlijke Utrechtse Volleybalverenigingen onder de naam Toverpot drie toernooien. Voorafgaand aan het zaalseizoen worden in Sportcentrum Galgenwaard een groot Senioren- en een Jeugdtoernooi georganiseerd. Voorafgaand aan het beachseizoen wordt een Beachvolleybaltoernooi georganiseerd.

Deze toernooien zijn primair bedoeld voor de Utrechtse Verenigingen, pas als de inschrijvingen ruimte laten ook voor verenigingen van buiten Utrecht. De doelstelling van de stichting is ‘Het promoten van de volleybalsport in het algemeen en het organiseren van volleybalactiviteiten in het bijzonder’. Daarom zal de stichting haar medewerking verlenen aan de activiteiten van Uvolleybal. Wijnand Vellekoop is aanspreekpunt voor het Toverpottoernooi. U kunt hem bereiken via: de website van Toverpot of per email naar Dit e-mailadres wordt beschermd tegen spambots. JavaScript moet zijn geactiveerd om het te bekijken. .

Zondag 20 mei 2012: vrijwilligerstoenooi | Afsluiting van de Uvolleybalweek. Wie hiervoor de organisatie gaat dragen en wat de invulling wordt is nog open. Zeker is dat we de dag afsluiten met loungen en beachvolleyballen met de vrijwilligers, die zich die week voor Uvolleybal hebben ingespannen. Met natuurlijk...

Beachparty! | De eerste zondag zal in een Hot Carribean Night ontaarden, dat staat nu al vast. En de tweede zondag wordt afgesloten met een Tropische Verrassing voor alle vrijwilligers, die Uvolleybal in de daaraan voorafgaande week tot een succes zullen hebben gemaakt. De plannen en ontwikkelingen vind je op deze plek. Inschrijven kan vermoedelijk pas vanaf februari/maart.