Topvolleybal voor Kika: Draisma Dynamo - Netwerk STV

Zaterdag 12 mei 19:00 uur Galgenwaard | Draisma Dynamo uit Apeldoorn en Netwerk STV uit Tilburg hebben zich bereid verklaard om elkaars opponenten te zijn als sluitstuk van de openingsdag. Draisma Dynamo was onder leiding van de ex-VVU'ers coach Redbad Strikwerda en zijn assistent Mark Roper, meerdere malen landskampioen en bekerwinnaar. Dit seizoen heeft Dynamo een team in opbouw, waarmee wel de laatste vier van de play-offs is bereikt. In de beslissende wedstrijd om de finaleplaats is een set gespeeld die pas op de stand 47-45 verloren ging. Ook Netwerk STV bereikte de laatste vier met een team in opbouw. Netwerk STV heeft een bijzondere constructie met de Belgische topclub Noliko Maaseik. Ze delen kennis, wisselen spelers en staf uit en trainen twee keer per week samen. Onder leiding van de Belgische coach Brecht van Kerckhove is het jeugdige team de grote verrassing in de A-league gebleken. In de tweede competitiehelft zijn maar liefst 13 wedstrijden op rij gewonnen! Pas in de play-offs in de strijd om een finaleplaats moest in Langhenkel de meerdere erkend worden.

Strijd om 3e en 4e plaats | Eind maart werden Draisma Dynamo en Netwerk STV elkaars tegenstanders in de strijd om de derde en vierde plaats in de A-league. Netwerk STV won verrassend en heeft daarmee een positie ingenomen om op Europees niveau te gaan strijden. Een prachtig resultaat voor het jonge team. Draisma Dynamo heeft dus in Utrecht wat recht te zetten en Netwerk STV zal willen bewijzen dat het geen gelukje was. Met de gretige jongen honden aan twee zijden van het net belooft het een mooie wedstrijd in Sportcentrum Galgenwaard te worden.

Toegangsprijzen | De prijzen zijn als volgt en de voorverkoop via de site start binnenkort.
• Jeugd < 18 jaar: basisprijs in de zaal € 5,00 - voorverkoop €4,00
• Volwassenen: basisprijs in de zaal € 8,00 - voorverkoop € 6,00
Als je óók naar de interland op vrijdag 18 mei gaat,
krijg je een korting van € 2,00 op het ticket voor de interland.

Speciale WR-munt t.w.v. € 2,00 | De toegangsprijs is inclusief een speciale wereldrecordmunt. Vlak voor de topwedstrijd wordt de poging ondernomen om 500 tegen 500 volleyballers op één veld te krijgen. De eerste 1000 aanwezigen krijgen de wereldrecordmunt en zullen onderdeel zijn van deze stunt. De munt heeft een consumptiewaarde van € 2,00. Laatkomers krijgen gewone consumptiemunten.

YouTube en RTV Utrecht | Het filmpje dat van de WR-poging wordt gemaakt wordt gegarandeerd een YouTube-hit. RTV Utrecht zal er aandacht aan besteden in de nieuwsuitzendingen en we hopen bovendien dat het jeugdjoumnaal ervoor langskomt. RTV Utrecht en RTV Brabant - die laatste vanwege de banden die het Tilburgse Netwerk STV met deze omroep heeft - hebben ook interesse om de wedstrijd in de sportprogrammering op te nemen.

Opbrengst voor Kika | De opbrengsten van de WR-poging en de benefietwedstrijd zijn voor Kika. Kika probeert de genezingskans van kinderen met kanker te verhogen door onderzoeken te steunen. De cheque voor Kika zal worden uitgereikt tijdens de interland op 18 mei.

advertentie kika