NK Masters 40+Heren

De 3e editie van het NK Masters is VERZET NAAR 28 MEI en daarmee onderdeel geworden van het grastoernooi in het Stadion van FC Utrecht. We starten om 19:30 uur. De kampioen van 2012 én 2013, VC Deurne ca. ’90 met o.a. ex-international Guido Görtzen, komt de titel verdedigen. Vrevok, vorig jaar als nieuwkomer meteen tweede, zal voor goud willen gaan. Hajraa, Protos en Switch zijn sinds 2012 vaste deelnemer - en hopelijk heeft Leython de smaak te pakken gekregen.
Zaanstad en Brother Martinus, in 2012 nog 2 en 3, en twee VVUtrecht-teams moesten in 2013 helaas afhaken vanwege het ongunstige tijdstip (toen tweede Pinksterdag). Hopelijk is de gekozen dag dit jaar geen belemmering om een breed en goed bezet toernooi te krijgen, dat de titel NK Masters extra glans geeft. Verzamel uw team en schrijf hier in!

Het NK Masters wordt georganiseerd door 'De Tegenstander'. Een clubje 'masters' in Utrecht dat geen competitie meer speelt maar nog altijd elke maandagavond volleybalt. De spelers zijn veelal ex-divisionisten van VVU, Switch, Protos en tussen de eind dertig tot begin vijftig. Ben jij oud-volleyballer, heb je geen tijd/zin meer om competitie te spelen, maar zou je wel wekelijks een leuk potje willen spelen? Stuur ff een mail naar Dit e-mailadres wordt beschermd tegen spambots. JavaScript moet zijn geactiveerd om het te bekijken. en kom 's meedoen.


Publicatie mei 2013: verslag NK Masters 2013


Op maandag 20 mei (2e Pinksterdag) vond het NK Masters plaats, voor 40+herenteams. Klik hier voor de foto’s van Jos van Hout en klik hier voor de foto’s van sportfotograaf Gabi Curelaru.

In een voorronde van drie uur, waarin een halve competitie met twee sets tot vijftien werd afgewerkt, bleek al dat de verschillen tussen sommige teams erg klein waren. Zo speelde nieuwkomer Leython vier sets 'boven de 15', waarvan twee tegen Protos 14-16 en 17-15. De Tegenstander, een samenraapsel van VVU-Protos-Switch en een vleugje Amstelveen met Utrechter Henri Brouwhuis, dwong titelverdediger VC Deurne met Guido Görtzen naar 17-19 voordat zij de setwinst konden bijtekenen. Vrevok bleek een uitstekende aanwinst voor het toernooi met een aantal spelers die in 2000 het landskampioenschap naar Nieuwegein haalden. Het team wist in de voorrondes net als Deurne zeven sets te winnen en werd daarmee de sterkste uitdager voor de titelhouder. Op het centercourt lukte het Deurne om in twee sets de NK Masterstitel te prolongeren, waarbij de floatservice van ver achter de achterlijn een geducht wapen bleek. De Galgenwaard is een imponerend hoge hal, zelfs voor oud-topspelers die gretig gebruik maakten van de ruimte rondom het centercourt: 'Lastig spelen, even wennen - maar ook wel weer heel erg lekker.’ Ook de mannen van Hajraa vielen dit jaar in de prijzen. Verloren ze de voorrondewedstrijd nog van de Tegenstander, nu het om een van de bekers ging hadden ze genoeg over om in twee sets het brons binnen te halen. Na afloop was het goed toeven in Sportrestaurant de Heksenketel, met heerlijke catering van het Italiaanse restaurant La Collina. Volgend jaar weer! En dan prikken we een datum waarop ook de teams kunnen die nu om verschillende redenen moesten afzeggen. Voor de Dames 30+ was er helaas te weinig animo om dat toernooi ook door te laten gaan. Volgend jaar beter?

NK Masters 2013 H40+ Eindstand (tussen haakjes: aantal gewonnen sets voorronde)
1. VC Deurne (7) 2. Vrevok (7) 25-19, 25-19
3. Hajraa (6) 4. De Tegenstander (4) 25-19, 25-22
5. Protos (2) 6. Leython (3) 25-17, 17-25, 15-12

Met dank aan Diederik Hermsen voor de wedstrijdleiding, Mark Hakhof en Ronald Tamse voor het fluiten, Suzan van der Peut voor de sportmassages, en aan Nevobobestuurder Jan H. Kroon die kwam kijken en ook spontaan de fluit ter hand nam. Ook dank aan Peter Verpoorten en Marco Vermeulen voor de wedstrijdschema’s en Jos van Hout voor de algehele organisatie. Verder verdient het publiek van VC Deurne een pluim. Het paste maar nét op de tribunes die bij het centercourt waren uitgerold. 


Publicatie februari 2013: Aankondiging NK Masters 2013


De eerste editie van de NK Masters was een succesvolle start van een nieuwe traditie (klik hier voor de foto's). Dit jaar wilden we op maandag 20 mei (2e Pinksterdag) het herentoernooi verdubbelen (zegt ’t voort!) en starten we ook met open inschrijvingen voor de dames (zegt ’ voort!). Dit NK draait om gezelligheid met een hoog reüniegehalte, maar dat staat niemand in de weg om ook te willen wínnen. De kampioen van 2012, VC Deurne ca. ’90 met o.a. ex-international Guido Görtzen, heeft al aangegeven weer van de partij te zijn. Zaanstad en Brother Martinus ca. '85, met o.a. Henri Brouwhuis, gaan voor een hogere notering. Zoals gezegd gaan we ook een volwaardig damestoernooi organiseren. Verzamel je oud-teamgenoten, ga zonodig een paar keer trainen samen en kom meedoen! > Direct naar inschrijven >


Publicaties Uvolleybal 2012


Verslag 2012 | Op Hemelvaartsdag streden acht herenteams en drie damesteams om de titels NK Masters 2012. Het was een mooi toernooi, met vele breed lachende gezichten en een langdurig natafelen. Iedere deelnemer heeft een veelbelovende toekomst achter zich, is wat trager en de sprongkracht is afgenomen, maar de techniek, het samenspel en de overwinningsdrang die toppers aankleeft waren ruim aanwezig. Mooi om te zien hoe iedereen een brede grijns combineerde met verbeten fanatisme. Gevolgd door langdurig en luidruchtig natafelen, met veel sterke verhalen over vroeger natuurlijk.Onder de heren bevonden zich o.a. de ex-internationals Guido Görtzen en Henri Brouwhuis, met hun clubteams VC Deurne ca. '90 en Brother Martinus ca, '85. Zij werden resp. eerste en derde. De tweede plek was voor Zaanstad, met een aantal ex-Martinus-spelers. In de spannende finale eisten de voorgaande vier wedstrijden hun tol, maar de opkomende krampen en pijntjes weerhielden de ploegen er niet van een hoog niveau te halen.
Bij de damesdriekamp kwam Vovem '90 als beste uit de strijd, met Visade Veterinnen als tweede en VVU MD1 als derde. Volgende keer gaan we er een volwaardig damestoernooi van maken. Na deze succesvolle start van de nieuwe NK Masters hopen we volgend jaar op een grote opkomst. Klik hier voor de foto's van de NK Masters 2012.


Eindstand Heren 2012:
1.
VC Deurne - 2. Zaanstad - 3. Brother Martinus
4. Vives / Vrevok - 5. Tegenstander - 6. VVUtrecht 2000
7. Hajraa - 8. VVU / Lokomotiv TNT
Eindstand Dames 2012:
1. Vovem ‘90 - 2. Visade Voorburg Veterinnen - 3. VV Utrecht Masters 1


Eerdere publicaties op deze pagina:

Voorbeschouwing | Op Hemelvaart strijden acht herenteams en drie damesteams om de titels NK Masters 2012. Onder de heren bevinden zich ex-internationals Guido Görtzen en Henri Brouwhuis, met hun clubteams VC Deurne ca. '90 en Brother Martinus ca, '85. Er zijn twee generaties VVU-teams aanwezig die hun top in de 1e divisie hadden rond 2000 en 1990. Vrevok, waarvan een deel nu nog samenspeelt bij Vives is van de partij, evenals Zaanstad en Hajraa. Het organiserende team 'De Tegenstander, opgetrokken uit oud-Protos/-VVU/-Switchleden maakt de twee poules rond. Bij de dames treden twee Masterskampioenen VVU MD1 en Vovem '90 aan tegen Visade Veterinnen, die de laatste drie edities van het Veteranenkampioenschap wisten te winnen.
Voor de interland heren Nederland - Australië, die op vrijdag wordt gespeeld, wordt een topsportvloer gelegd die een aantal wedstrijden van het Masterstoernooi een extra cachet zullen geven. Het toernooi wordt afgesloten met een buffet in een feestelijke setting, om het reünie-gevoel compleet te maken. Ook zal er een serie historische foto's van Peter Over getoond worden, die topvolleybal fotografeerde in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw.Werving deelnemers 2012 | Volleyballend Nederland heeft veel spelers die op basis van hun ervaring en in eindeloze trainingen opgebouwde routines nog altijd een fraai niveau volleybal kunnen laten zien. Veel afbouwende routiniers zijn nog altijd te vinden in promotieklasse- en divisieteams en veel ex-toppers zijn als trainers nog dagelijks in touw. Uvolleybal geeft ze een podium, met het NK Masters 40+ voor heren. Ook is er een driekamp om de eerste MastersCup voor de kampioenen van de Masterscompetities voor 30+dames. We sluiten de toernooidag af met een buffet in een feestelijke setting, om het reünie-gevoel compleet te maken.    > Direct naar inschrijven >
NK Masters 40+ Heren 14-19 uur | Tot en met 2004 was Taurus organisator van het NL Veteranen-kampioenschap, lange tijd een succesvol toernooi. Veel ex-topspelers grepen het toernooi aan als een reünie en/of om hun ingesleten routines nog eens tentoon te spreiden. Legendarisch was de deelname van de Lange Mannen, winnaars van zilver in Barcelona ’92. Zij hadden voor de gezelligheid ingeschreven voor het toen nog 35+toernooi. Een aantal van hen was nog actief op het hoogste niveau in Italiaanse en andere topcompetities. Ze hadden geen kind aan de tegenstanders, ook al konden die nog een aardige pot volleyballen. Vanaf 2005 is het toernooi overgenomen door Sovicos, waar het onder de naam Veteranengala tot en met 2011 jaarlijks heeft plaatsgevonden. Aan Uvolleybal nu de eer om er iets moois van te maken.

MastersCup: NK voor Dames 30+ vanaf 14 uur | In Nederland zijn er drie Masters-competities voor dames. Masters is de eretitel voor speelsters die op hoog niveau hebben geacteerd (minimaal 3e divisie) en die niet meer in de reguliere competities spelen omdat ze in hun leven andere prioriteiten kiezen. De trainingsintensiteit is recreatief te noemen, maar hun ervaring en wedstrijdmentaliteit zorgen ervoor dat deze competities van een hoog niveau zijn. Tijdens Uvolleybal willen we de Masters-kampioenen tegen elkaar laten strijden om de MastersCup, met de eerste officiële Nederlandse Kampioenschap Masters.

Traditie herstellen | Uvolleybal wil de traditie zoals die bij Taurus gevestigd was in ere herstellen en zelfs verbeteren. We willen er een toptoernooi van maken, waar de ex-toppers met plezier naartoe komen en een mooie reüniedag met hun oude teamgenoten en tegenstanders beleven. Waar gezelligheid voorop staat, maar de toernooiwinst het hoogst haalbare is om echt ouderwets voor te gaan..

Inschrijven M/V? De open inschrijvingen zijn voor mannenteams, de vrouwenteams worden uitgenodigd op basis van hun kampioenschap in de competitie. Mochten er desondanks spontaan aanmeldingen voor vrouwenteams binnenkomen (in de categorie 35+?) dan maken we daar ruimte voor. Naar Inschrijven >

Reglement: Per team mogen twee dispensatiespelers van maximaal vijf jaar jonger in het veld staan. We spelen met de regels van enkele jaren geleden, toen netfout nog gewoon netfout was en voetfout ook niet mocht. Fluiten doen we om beurten zelf, alleen de finales worden door bondsscheidsen gefloten, liefst ook enkele oud-gedienden.

De organisatie is in handen van De Tegenstander, zelf een clubje masters dat voornamelijk bestaat uit oud-spelers van Protos, VVU en Switch. Inschrijven kan spoedig op deze plek. Wil je op de hoogte blijven, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beschermd tegen spambots. JavaScript moet zijn geactiveerd om het te bekijken. .