De mensen achter Uvolleybal

Hilde van der Ven (1991) Combinatiefunctionaris, in dienst van de Gemeente Utrecht en voor 3 dagen per week professioneel inzetbaar voor VVU en de ontwikkeling van sportprojecten in Utrecht. Hilde coördineert de trainingen op de scholen en organiseert de scholentoernooien, in samenwerking met de Utrechtse beweegmakelaars en jeugdtrainers van VVU.

Wim Steenland (1970) Speler H4, ex-voorzitter, -secretaris, -wat-al-niet. Omdat Wim in zowat elke denkbare functie zat kent hij alle aspecten van het organiseren - en in combinatie met zijn brede netwerk binnen de club vult hij samen met Tom de rol van vrijwilligerscoördinator in. In 2012 was Wim de voorzitter van Uvolleybal. Dit jaar zet Wim ‘bij die vereniging ken ik nog wel iemand’ Steenland zich met name in voor clubtoernooi.

Jos van Hout (1960) Ondernemer en creatief directeur van Click Communicatie, maakte o.a. huisstijl van de Nevobo, deed de herpositionering van CMV en realiseerde communicatiemiddelen voor WK's, EK's en WorldTours. Ervaring met projecten voor grote sponsors als Rabobank en Nashuatec. Volleyballer sinds 1972, vader van vier volleyballende kinderen. Bij VVU in de jeugdcie en sponsoringcie, en mede-initiator van o.a. Uvolleybal, wat hem de nominatie Vrijwilliger van het jaar 2012 in de gemeente Utrecht opleverde en diezelfde titel binnen VVU voor 2012-2013. “Wat mij betreft wordt dit het mooiste volleybalevenement van Nederland en bereikt het U-virus iedere volleyballer in Utrecht en ver daarbuiten.” Ook dit jaar zet Jos ‘ik heb de FC vervangen door VV’ van Hout zich weer in voor alles rondom communicatie en sponsoring van Uvolleybal.

Wilco Nijland (1981) speelde vroeger de sterren van de hemel (dacht hij) bij Donitas in Groningen en schopte het tot libero van het 1ste herenteam. Nu zijn andere dingen belangrijker dan volleybal, maar dit jaar is hij wel kampioen geworden met H2 van VV Utrecht. Als eigenaar van Music and Sports is hij de drijvende kracht achter Bossaball. Dankzij Wilco’s connecties is het dit jaar mogelijk om een hele dag op het gras in het FC Utrecht te volleyballen. Wilco ‘de Pilco’ Nijland, zorgt voor de noodzakelijke contacten binnen en buiten de Galgenwaard, houdt de grote lijnen in de gaten en ontpopt zich als de grootste Uvolleybal-enthousiasteling.

Rob de Wit (1987) startte zijn volleybal-carrière op 12 jarige leeftijd bij SVO in De Meern om vervolgens door te gaan naar Nivoc uit Nieuwegein (later werd dit NVC). Als student speelde hij bij Protos en inmiddels is hij als diagonaal bij AGAVS H1 op weg naar P/D wedstrijden voor promotie naar de 2e divisie. Als student Sport Management en Ondernemen doet hij zijn afstudeerstage bij Bossaball.  Rob ‘Out of bed look’ de Wit ontpopt zich tijdens deze Uvolleybal editie als manus van alles en zet zich met name in voor het bedrijven- en clubtoernooi.

Els van der Vlist (1985) switchte aan het einde van haar studie van roeien en wedstrijdsturen naar volleyballen bij VanSlag. Inmiddels speelt ze haar tweede seizoen als spelverdeler bij VV Utrecht Dames 12. Als Els niet in het veld staat is ze vrijwel altijd de longen uit haar lijf ze zingen of schreeuwen om haar eigen of andere VVU-teams aan te moedigen. Dit jaar zet Els ‘ik zet de actiepuntjes even op de mail’ van de Vlist zich in voor het clubtoernooi.

Sebastiaan Zonderland (1984) speelt als spelverdeler bij H1. Zijn ervaring met het organiseren van het VVU Bedrijventoernooi vorig jaar neemt hij me om dit jaar een nog gaver toernooi met nog meer deelnemende bedrijven neer te zetten. Dit doet hij samen met:

Nathalie Spekman (1982), midden bij VVU D1, Lisa Harmsen (1991), diagonaal bij VVU D1, Ludo Gorter (1982), spelverdeler bij VVU H1 en Roelant Muller (1986), midden bij VVU H1. Roelant zorgt tevens voor landelijke bekendheid van Uvolleybal via het STER-platform.

Jos Schreurs Penningmeester van VVUtrecht en binnen Uvolleybal eindverantwoordelijk voor de financiën. In deze rol schuift Jos ‘ik zal even kijken hoeveel er nog in dat potje zit’ Schreurs geregeld aan bij Uvolleybal-vergaderingen.

Fred Peek (1969) Speler R6, volleyballer sinds 1990 (bij Hajraa en VVU H4/H5), webmaster van VVU en de Uvolleybalsite. De onzichtbare kracht achter het belangrijkste communicatiemiddel, zorgt dat alles eruitziet zoals het bedoeld is. Naast het technisch beheer van de site maakt hij ook de emailadressen aan en zorgt dat de formulieren doen wat ervan verwacht wordt. En heeft op alle vragen en problemen antwoorden en oplossingen.

Ernst Soethout (1968) Voorzitter VVU, ex-TC, ruim 10 jaar speler van H1, nu H4. Is bovenal belangenbehartiger van Uvolleybal 2014 in sport-bestuurlijke en -zakelijke kringen: 'Mijn doel is topvolleybal in de Galgenwaard! Uvolleybal is het bewijs dat dit mogelijk is'.


De beide Jossen, Sebastiaan, Hilde, Fred, Nathalie en Wim waren ook al in eerdere edities van Uvolleybal actief. Andere pioniers en steunpilaren in Uvolleybal 2013 en 2012 waren;

Linda Nieuwenhuizen (1985). Eventdirecteur 2013. Belegt de overkoepelende vergaderingen, bewaakt de rode draad en stemt overlappingen op elkaar af.

Wouter van Gelderen (1987) Speler H1, in 2012 al de motor achter de onvolprezen interland en in 2013 had hij dezelfde rol voor de Clinic 2.0 van Landstede. Checkt de draaiboeken, stemt af met de Nevobo en regelt de vrijwilligers, ballenkinderen en 'moppers'.

Petra van Santen (1965). In seizoen 2011-12 Vrijwilliger van het jaar, bij VVU betrokken bij zowat alle projecten en ontwikkelingen die de jeugd aangaan. Volleybalt zelf niet, maar met vier bij VVU volleyballende kinderen is ze meer dan de gemiddelde volleyballer in de zaal te vinden.

Stef Verhoeven (1961) Journalist, bladenmaker, recreatief speler na 30 jaar competitie, met drie volleyballende kinderen. Ex-jeugdcie en jeugdactiviteitencie, tegenwoordig VCP (vertrouwenscontactpersoon) binnen VVU en bij Uvolleybal mede-organisator van de NK Masters.

Tom van der Linde (1985) Speler H1, organisator bedrijventoernooi en lid sponsorcie. In 2013 vrijwilligerscoördinator.

Boudewijn Grievink (1984) Speler H4 en trainer D10, organiseert het nacht-/blacklighttoernooi dat na het main event op zaterdag 25 mei gespeeld zal worden.

Bram Ronnes (1979) Technisch directeur VVU, staf heren 1, begeleider jeugdtrainers, programmamanager Goud op de Werkvloer (begeleiding van topsporters naar tweede carrière), levensgenieter, professioneel beachvolleyballer, Olympiër (beachvolleybal Beijing 2008). Doelgericht, ambitieus, samenwerken. “Na een leven vol beachvolleybal heb ik de actieve topsport vaarwel gezegd. Nu wil ik in m'n eigen stadsie graag een bijdrage leveren aan (top)volleybal in brede zin: Utrecht is de 4e stad van Nederland; op volleybalgebied wordt het een podiumplaats.”

Sam van Ling (1986) speler sinds 1998 bij VVU, sinds 2004 in H1, trainer sinds 2002, coördinator jeugdcommissie sinds 2009. In 2010 afgestudeerd als bewegingswetenschapper en nu werkzaam voor RSQ1. “Via de (basis)scholen willen we een grote hoeveelheid kinderen op een leuke manier kennis laten maken met het volleybal, met actieve gymlessen/clinics. Binnen Uvolleybal blijft het niet bij clinics, maar kunnen ze het 'echte' volleybal ook van dichtbij zien op de beachcourts of in de Galgenwaard bij de interlands.”

Bram Hoogesteger (1984) speler bij VVU, H1, 3e divisie, diagonaalaanvaller. Beroep: Healthcare Access Manager. Kerncompetenties: motiverend, grappig, slaat hard ;-) “Mijn onderdeel binnen UVolleybal is het bedrijventoernooi. De combinatie van gezelligheid en commerciële belangen spreekt mij erg aan. En dat is juist wat het bedrijventoernooi u biedt! Bovendien bestaat er de mogelijkheid dat uw bedrijf officieel kampioen van Utrecht wordt! Met het bedrijventoernooi krijgt u de kans om de degens te kruisen met uw rechtstreekse concurrent (nodig die dan ook uit) en kunt  u bovendien uw horizon verbreden door kennis te maken met bedrijven uit uw eigen omgeving tijdens de netwerkborrel. Wie weet waar dat toe leidt...”

Jos van Hout (1960) Ondernemer en creatief directeur van Click Communicatie, maakte o.a. huisstijl van de Nevobo, deed de herpositionering van CMV en realiseerde communicatiemiddelen voor WK's, EK's en WorldTours. Ervaring met projecten voor grote sponsors als Rabobank en Nashuatec. Volleyballer sinds 1972, vader van vier volleyballende kinderen. Bij VVU in de jeugdcie en sponsoringcie, en initiator van e.e.a. “Alles wat ik weet van organiseren, volleyballen en communiceren komt in Uvolleybal samen. Wat mij betreft wordt dit het mooiste volleybalevenement van Nederland en bereikt het U-virus iedere volleyballer in Utrecht en ver daarbuiten.”

Mattijs Dellemijn (1988), heeft de administratie van Uvolleybal 2012 gedaan, toen middenaanvaller bij VVU H1. Assistent Accountant, ruim 4 jaar werkzaam bij Baker Tilly Berk. Kennis van financieel-administratieve omgevingen. Heel handig met Excel. Netjes en betrokken. “Ik zal er op de achtergrond voor zorgen dat U-volleybal ook administratief een groot succes wordt. Waar nodig adviseer ik de projectleiders en ik hoop niet alleen bonnetjes te ontvangen en te boeken, maar vooral ook veel facturen naar sponsors te kunnen sturen.”