Andere ideeën

De ambities voor de allereerste Uvolleybalweek waren torenhoog. In een vrije brainstorm op een mooie zomeravond in juni 2010 was elke dag een activiteit ingevuld en zijn wilde ideeën genoteerd. Met als doel elk aspect van het volleybal een plek in het programma te bieden en op te vallen met een paar bijzondere evenementen. We waren realistisch genoeg om te beseffen dat niet alles zou lukken, maar wilden ervoor gaan het maximale eruit te halen. Gezien de breedte van wat we in mei 2012 organiseerden zijn we behoorlijk dichtbij de oorspronkelijke plannen gekomen. Sommige ideeën bleken om verschillende redenen nu niet haalbaar, maar die schuiven we gewoon door naar een volgend jaar. Of misschien blijft het bij een idee.

Grastoernooi met Bossaball in stadion? Het wildste idee was wel om een grastoernooi op het heilige gras van de FC te spelen. Dat idee werd in eerste instantie snel afgeschoten omdat er vanwege het bewateringssysteem geen haringen in de grond kunnen om netten mee op te zetten. Wilco Nijland, speler bij VVU en ondernemer met Bossaball, had echter nog een ander netsysteem beschikbaar dat niet de grond in hoeft. En hij wilde graag in conclaaf met de stadionbeheerders om te kijken of het dan alsnog mogelijk zou zijn. Helaas waren we intussen net te laat, omdat het maximaal aantal publieksevenementen dat naast voetbal in het stadion gehouden wordt al volgeboekt zat. Dus voor 2012 lukte het niet, maar wie weet komt het er in de toekomst nog een keer van! 

Clinic Train-de-trainer Deze wilden we in combinatie met een interland op de dinsdagavond hebben. Mooi om voorafgaand aan een topwedstrijd met een of enkele toptrainer/coaches een clinic te houden waarvoor alle trainers uit de regio of zelfs geheel Nederland uitgenodigd zouden kunnen worden. Maar omdat de interland alleen op vrijdag mogelijk was, en die dag al mudvol zat, schuift dit idee ook door.

Gehandicaptentoernooi en zitvolleybalinterland Zitvolleybal en - iets breder - gehandicaptensport mag eigenlijk niet ontbreken als Uvolleybal pretendeert de gehele breedte van het volleybal te bieden. Het is echter niet gelukt om een organisatieteam te formeren dat dit toernooi op zich zou nemen. Ook hebben we geen subsidies kunnen aanboren die hadden kunnen helpen dit mogelijk te maken. Er is wel enkele keren contact geweest met Joze Banfi, interim bondscoach en de man met de grootste staat van dienst op het gebied van zitvolleybal in Nederland, en hij wilde zich graag inspannen om een interland naar Utrecht te krijgen. We houden dat contact graag warm en misschien lukt het in de toekomst wel.