Basisscholen: gratis toernooi IN het stadion!

De kampioenschappen voor basisscholen zijn nog niet achter de rug of het volgende evenement staat alweer voor de deur: een toernooi op gras, IN het stadion van FC Utrecht! En wel op 28 mei, de dag voor Hemelvaart, van 10 tot 14 uur. GOED NIEUWS: er is besloten dat de deelname aan het toernooi GRATIS is - mede dankzij sponsors Studiekring en Maoam en de gemeente Utrecht! Volleybalvereniging VVUtrecht organiseert dit fantastische scholentoernooi samen met Bossaball. Dat is spectaculair volleyballen op trampolines en gigantische springkussens! Er zijn dan meerdere Bossabalvelden en jullie mogen dat dan uitproberen - hoe cool is dat? Verzamel je vrienden, maak een team en vraag je gymdocent (of je ouders kan ook) om jullie in te schrijven op www.Uvolleybal.nl! Dat kan hier.

 In het kort:
• Woensdag 28 mei, 10-14 uur
• Scholentoernooi voor groep 7/8
• 4 tegen 4 spelers: gemengd óf alleen jongens- of meisjesteams
Meerdere teams per school? Graag!
• CMV-niveau: 4 (spelregels: zie site)
• Veld: 6x6 meter, net: 2.00m
• 
Inschrijving sluit op 20 mei.
• 
Kosten:  0,00! (dus de prijs op de flyers kun je vergeten)
• Vragen? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beschermd tegen spambots. JavaScript moet zijn geactiveerd om het te bekijken.
  
of bel Hilde: 064164 4567.

SchoolMovesVolley 2014: clinics en kampioenschappen basisscholen 

Tussen november en maart heeft VVUtrecht bij talloze scholen clinics verzorgd. En velen van hen zijn dermate enthousiast over het volleybal dat ze massaal inschreven voor het kampioenschap, dat op 9 april in de Galgenwaard gehouden wordt. Maar liefst meer dan 40 teams hebben zich aangemeld! Was er vorig jaar bij de 2e editie van Uvolleybal al een sterk toegenomen opkomst ten opzichte van het eerste jaar, nu is er in de Galgenwaard een zaal extra gehuurd om alle teams te kunnen laten spelen! Met dank aan sponsors Studiekring, die de extra communicatiemiddelen mogelijk maakte.

 


 

Eerdere publicaties Uvolleybal 2014: 

Clinics

De clinics worden gegeven vanaf half november 2013 tot en met maart 2014. Tijdens de clinics worden de kinderen voorbereid op het SchoolMovesVolley-kampioenschap. Scholen kunnen zich dan ook alleen inschrijven voor de clinics wanneer zij deelnemen aan het toernooi.

Toernooi

Inschrijven voor het toernooi kan tot en met 12 maart 2014.

SchoolMovesVolley kampioenschap/ voorronde stad Utrecht
Datum: 9 april 2014
Locatie: Sportcentrum Galgenwaard.
Tijd: 13.00 – 17.30 uur

Docenten (of ouders) kunnen ook teams voor de kampioenschappen aanmelden zonder aan de clinics deel te nemen. Deelnemers aan het SchoolMovesVolley Kampioenschap op 9 april moeten ook 23 april vrijhouden. Dan vindt de provinciale ronde van het SMV-kampioenschap plaats. De winnaars in elke categorie van 9 april mogen opnieuw strijden, nu tegen de andere kampioenen uit de provincie.

• Gemengde teams, 4 tegen 4.
• Meerdere teams per niveau/school inschrijven is mogelijk
• Bijdrage €15,- per team
• Inschrijven per leeftijdsniveau (elke Groep is gekoppeld aan een niveau)
• SMV-regels per niveau zijn te vinden op
  http://www.volleybal.nl/volleybal/kids-en-jeugd/cool-moves-volley

Groep 4/5 = CMV-niveau 2
Groep 6 = CMV-niveau 3
Groep 7 = CMV-niveau 4
Groep 8 = CMV-niveau 4

 

 


Eerdere publicaties op deze pagina - Uvolleybal 2013


 

Op 22 mei mochten de winnaars van 15 mei opnieuw aantreden in de Galgenwaard. Nu om de Provinciale kampioenschappen van Utrecht én Zuid-Holland. Groep 7 van Cleophas (foto) wist hun winning mood van vorige week vast te houden en ook nu de hoogste plek te halen - inclusief de mooie prijs van de Nevobo. De foto's van alle winnaars vind je hierUit beide provincies waren klasseteams aanwezig om te strijden voor een plek in de landelijke finales, die in juni in Houten gespeeld worden. De winnaar van elke poule zou uiteraard sowieso doorgaan, en de eerstvolgende daaronder van de andere provincie ook. Het werd vaak een felle strijd, waarbij in de poule op het hoogste niveau het uiteindelijk maar om één puntje verschil ging wie zich kampioen mocht noemen. Gelukkig konden deze teams wel allebei door naar de landelijke finale. De St. Carolusschool uit Soesterberg mag zich met recht dé volleybalschool van de provincie Utrecht noemen: zij gaat met maar liefst drie teams naar de landelijke finale!   

De winnaars van de poules én de hoogst geëindigde van de andere provincie waren:

• Groep 5: St. Carolusschool - Provincie Utrecht - Prins Flores School - Zuid Holland
• Groep 6: Oranje Nassau - Zuid Holland en St. Carolusschool - Utrecht
• Groep 7: Cleophas - Utrecht en OBS de Schakel - Zuid Holland
• Groep 8: Titus Brandsma - Zuid Holland en St. Carolusschool - Utrecht 

Op 15 mei was de aftrap van Uvolleybal 2013, met het kampioenschap van de stad Utrecht voor basisscholen - maar eigenlijk begon het al bijna drie maanden eerder. Meer dan 60 klassen hadden zich aangemeld voor de clinics die door de jeugdtrainers van VVUtrecht en ter promotie van het volleybal en van het EYOF op de scholen gegeven zouden worden. Dat was meer dan we verwacht hadden - en helaas is het niet gelukt om de clinics op alle scholen te kunnen geven. Volgend jaar proberen we weer meer trainers vrij te maken om aan de grote vraag te voldoen! De scholen die zich niet alleen voor de clinics hadden aangemeld maar ook voor het kampioenschap kregen voorrang. Waren er vorig jaar 16 teams ingeschreven, dit jaar waren het er bijna 30! Op zes velden werd op vier CMV-niveaus gespeeld door kinderen uit de groepen 5 t/m 8. Kijk hier voor de foto's van het toernooi en de winnaars.

De clinics en het toernooi zijn in samenwerking met het EYOF en Achmea High Five Challenge georganiseerd. Het European Youth Olympic Festival wordt dit jaar begin juli in Utrecht gehouden en volleybal is een van de sporten die daar op internationaal jeugd-topniveau gespeeld zullen worden. Youthie, de mascotte van het EYOF en de Achmea High Five Challenge kwam hoogstpersoonlijk naar de Galgenwaard om de prijzen uit te reiken en de winnaars te feliciteren. En om ze natuurlijk succes te wensen voor de volgende ronde: zij mogen naar de kampioenschappen van de provincie Utrecht, die precies een week later, op 22 mei gespeeld worden. Als ze daar ook weten te winnen, verdienen ze een plek in de landelijke finale!

De scholen die zich een jaar lang Kampioen van Utrecht mogen noemen zijn:
• Groep 5: Gertrudisschool (in de gele shirts, met VVU-supermini Dean Etty, derde van links)
• Groep 6: Cleophas (meisjes)
• Groep 7: Cleophas (jongens)
• Groep 8: Kathedrale Koorschool

  Uvolleybal 2013 winnaar groep 5: Gertrudisschool  

 


Voorpublicatie Uvolleybal 2013 op deze pagina

In 2012 hebben ruim 900 kinderen clinics gekregen en is door 16 teams deelgenomen aan het eerste Kampioenschap van Utrecht. Dit jaar gaan we dat aantal proberen te vergroten en krijgen we twee toernooien, die onderdeel zijn van SchoolMovesVolley, het officiële Nederlandse Kampioenschap voor Basisscholen.

Clinics voor groep 5 t/m 8 | Cool Moves Volley is de startvorm van volleybal voor kinderen vanaf zes jaar. In zes niveaus groeien ze van een dynamisch vang-gooi-spelletje naar volwaardig volleybal. De groepen 5 t/m 8 kunnen zich inschrijven voor 2 gratis clinics per klas, die van februari tot half mei worden gegeven door VT2-gecertificeerde trainers van VVUtrecht. Mail voor informatie naar Dit e-mailadres wordt beschermd tegen spambots. JavaScript moet zijn geactiveerd om het te bekijken. of schrijf meteen in: basisscholen. De clinics monden uit in een toernooi om het SMV-kampioenschap van de stad Utrecht, op 15 mei 2013 van 13.30 tot 17.00 uur in het Sportcentrum Galgenwaard. De winnaars van dit toernooi kunnen de week erna meedoen om het provinciale kampioenschappen, op woensdag 22 mei.

 


Inschrijven kan voor 15 maart voor de clinics en uiterlijk 13 april voor het toernooi. Deelnemers aan het SchoolMovesVolley Kampioenschap BO groep 5 t/m 8 op 15 mei moeten ook 22 mei vrijhouden. Dan spelen de winnaars de volgende ronde, om het provinciale kampioenschap, de laatste stap naar het Nederlandse Kampioenschap. Docenten kunnen ook teams voor de kampioenschappen aanmelden zonder aan de lessen deel te nemen.

• Gemengde teams, 4 tegen 4,
• Meerdere teams per niveau/school
Bijdrage €15,- per team
• Inschrijven per groep (leeftijd) en welk SMV-niveau er gespeeld wordt.
• SMV-regels per niveau zijn de te vinden op www.volleybal.nl/volleybal/kids-en-jeugd/cool-moves-volley
- Groep 5 = CMV-niveau 1
- Groep 6 = CMV-niveau 2
- Groep 7 = CMV-niveau 3
- Groep 8 = CMV-niveau 4
De winnaars van elke categorie van de stadskampioenschappen op 15 mei krijgen van VVU een extra training met een oefenwedstrijd aangeboden. Op vrijdag 17 mei kunnen zij spelen tegen clubteams van VVU en zich voorbereiden op de provinciale kampioenschappen van 22 mei. Dan wordt er een niveau hoger gespeeld, dus met de extra training kunnen zij zich daar goed op voorbereiden.


Eerdere publicaties op deze pagina - Uvolleybal 2012


Jeugd Oranje Jongens | Tijdens Uvolleybal willen we graag het talententeam van bondscoach Ron Zwerver laten optreden. Dit kan in de vorm van een interland of een demowedstrijd tegen bijvoorbeeld Heren 1 van VVU of van Protos. Ditzelfde team zal twee maanden later tijdens het European Young Olympic Festival in Utrecht aantreden tegen andere Europese jeugdteams.

 

 

 


Hoe gaan we de scholenkampioenschappen succesvol maken?

Clinics CMV Basisscholen groep 5-8:
In samenwerking met VSU en Nevobo
2 CMV-clinics op school, evt, extra bij VVU (trainers vanuit subsidie Nevobo en gemeente)

Middelen en communicatiedoelstelling per doelgroep zijn als volgt:
• E-malings, gedifferentieerd naar doelgroepen
• Kaarten A5 voor alle deelnemende kinderen, midden- en bovenbouw, groepen 5-8, 8-12 jaar.
• Affiches A2 voor op scholen (via jeugdleden)
• (Gadgets voor alle kinderen - onder voorbehoud, in overleg met evt. sponsor)

Beweegmakelaars, email: CMV opnemen in lesaanbod, mails over lessen en Kampioenschappen doorsturen naar docenten / scholen BO (hun bestand).
Directies en docenten, email: doe mee aan het kampioenschap, formeer een team, train en informeer naar de mogelijkheden van CMV-clinics (naar eigen bestand, algemeen van web en docenten via JOU en jeugdleden)
Jeugdleden, email met melding/verzoek om team te formeren - en mail door te sturen naar hun docenten, die moeten inschrijven.
Affiche: op school ophangen, aankondiging Scholenkampioenschappen Uvolleybal
2-3 kaarten pp: 1 voor docent, 1 voor ouders of om teamgenoten te werven
Ouders van jeugdleden, email met melding/verzoek om door te sturen dan wel docenten mondeling te beïnvloeden, dan wel zelf op te pakken.
Website / aanmeldingen: laagdrempelig, eenvoudig via website, kosten alleen bijdrage zaalhuur
 
Kampioenschap basisscholen
Toernooi volgens CMV-regels niveau 6, 4 tegen 4 op klein veld 6x6m, net 2.00m.
• Affiches, A1-formaat, full colour, oplage 500x (zonder sponsor 250)
- op basisscholen in gemeente Utrecht
- elk jeugdlid tot 12 jaar van alle verenigingen met jeugd (ca. 200 kinderen)
  met verzoek dit op school en thuis voor het raam te hangen
- op openbare plaatsen als bibliotheken en wijkcentra
- sporthallen en sportzalen in stad Utrecht
• E-mailing naar directie en docenten LO (via beweegmakelaars)
• Kaarten: A5-formaat full colour, oplage 5000 (zonder sponsor 2500)
- elk jeugdlid tot 12 jaar, met verzoek om aan docent LO te geven en
  teamgenoten te ronselen: per kind 6-7 stuks
- uitdelen op CMV-toernooien in regio (reminders)
- op openbare plaatsen als bibliotheken en wijkcentra
- in kantines van sporthallen in stad Utrecht
 
Kampioenschap Middelbare scholen Onderbouw klas 1/2
Toernooi volgens regels C-niveau, gemengd, 6 tegen 6, veld 9x7m, net 2.05m.
Kampioenschap Middelbare scholen Bovenbouw t/m klas 4/5/6
Toernooi volgens regels A-niveau, 6 tegen 6, veld 9x9m.
Meisjes en jongens gescheiden teams, nethoogte resp 2.24m en 2.43m
 
• Affiches, A2-formaat, full colour, oplage 2 versies x 500 (zonder sponsor 2x250)
- op middelbare scholen in regio Utrecht
- per jeugdteam vanaf 12 jaar 2 à 3 kinderen die dit affiche zeker 
  op school en thuis voor het raam zullen hangen
- op openbare plaatsen als bibliotheken en wijkcentra
- sporthallen en sportzalen in provincie Utrecht, via verenigingen
• E-mailing naar directie en docenten LO (rechtstreeks)
• Kaarten: A5-formaat full colour, oplage 2 versies x 5000 (zonder sponsor 2x2500)
- elk jeugdlid vanaf 12 jaar, met verzoek om aan docent LO te geven en teamgenoten te ronselen: per kind 6-7 stuks (zonder sponsor 2-3)
- op openbare plaatsen als bibliotheken en wijkcentra
- in kantines van sporthallen in stad Utrecht
 
Voor sponsors | Deze projecten kunnen vanwege de specifieke doelgroep Jeugd/ouders/scholen ook afzonderlijk worden gesponsord, al of niet in combinatie met één of beide wereldrecordpogingen. Als deze projecten eerder een naamgever vinden dan Uvolleybal als geheel, garanderen we een prominente plek in de overkoepelende Uvolleybal-communicatiemiddelen.
 
Niet alleen op affiches en kaarten -ook aanwezig op alle U-events:
• Boarding: bord 300 x 100 cm, bij event op centre court of centrale positie.
  Extra: dit wordt ook geplaatst bij alle andere Uvolleybal-evenementen in de Galgenwaard
  en voor vroege instappers ook de rest van het seizoen 2011-12 bij de thuiswedstrijden van VVU
• Print: Programmaboekje (2 per team, voor begeleiders)
• Print: 2x grote poster met toernooiindeling, op centrale plek in zaal en bij wedstrijdleiding
• Stand: 'kraam' in ontvangsthal van Galgenwaard (stand, inrichting en bemensing door sponsor)
• (Ruimte voor presentaties/workshops kan gebruikt worden, tot ca. 50 personen, onder voorbehoud, in overleg)
 
Communicatie naar publiek:
• Flyering in centrum Utrecht, kaarten uitdelen aan jeugd/ouders, onder voorbehoud, in overleg. 
• Tijdens en na afloop: media-aandacht RTV Utrecht, AD, lokale h-a-h-bladen.
 
Overige ideeën / mogelijkheden
Goede ideeën om het voor de sponsor, deelnemers en publiek interessanter en/of groter te maken zijn welkom. Waar we bijvoorbeeld graag tegen inkoopprijs van de materialen aan zouden meewerken:
• Shirts voor deelnemers
• Prijzen / gadgets voor winnaars en/of publiek