Middelbare scholen

Op 28 mei 2014 krijg je de bijzondere kans om eens in een groot stadion te sporten. Dan is er een uniek evenement voor middelbare scholen op het gras in Stadion Galgenwaard. Een volleybaltoernooi, bossabal, verschillende side-events en een spectaculaire demo! GOED NIEUWS: er is besloten dat de deelname aan het toernooi GRATIS is - mede dankzij sponsors Studiekring en Maoam en de gemeente Utrecht! Overtuig je sportdocent ervan dat jij en je klasgenoten hieraan mee willen doen! Zorg dat hij of zij jullie aanmeldt! Dat kan hier.

Inschrijven | Je kunt je inschrijven voor 2 verschillende activiteiten:|
• De reguliere gymles, maar dan op het gras in Stadion Galgenwaard. 
• Het Uvolleybal Grastoernooi voor VO-scholen
Inschrijven doe je hier, dan nemen we daarna contact met je op.

Reguliere gymles in het stadion | Maak je gymles uniek door de les op het gras in het Stadion te geven. Je krijgt een afgesproken aantal volleybal velden tot je beschikking en speelminuten op het bossabalveld. Deze mogelijkheid is gratis. De verantwoordelijkheid voor de leerlingen ligt bij de school.

Uvolleybaltoernooi VO-scholen
• Woensdag 28 mei, 10-14 uur
• Gemengde teams, minimaal 1 teamlid van het andere geslacht
• 3 speelcategorieën klas 1/2 - klas 3/4 - klas 5/6
• 6 tegen 6, reguliere Nevobo-volleybalregels
• Speelminuten op het bossabalveld.
• Meerdere teams per school? Graag!
• Inschrijving sluit op 20 mei.
• Kosten 0,00! (dus de prijs op de flyers kun je vergeten)
• Vragen? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beschermd tegen spambots. JavaScript moet zijn geactiveerd om het te bekijken.
  of bel Hilde: 064164 4567.

 


Eerdere publicaties Jeugd Uvolleybal 2013:Op zaterdag 25 mei 2013 sluiten we het zaalseizoen af met een toernooi voor de A-, B- en C-jeugd. We beginnen om 15 uur en de finales zullen rond 17 uur plaatsvinden. Aansluitend is er om 18 uur een spectaculaire volleybalshow van de mannen van landskampioen Landstede. Deze clinic is GRATIS voor deelnemers van het ABC-toernooi, dat de naam LSD draagt, de Laatste SmashDag. VVUtrecht wil met dit toernooi een traditie inzetten dat dit het laatste indoortoernooi is met competitieteams van het afgelopen seizoen. Met het LSD-toernooi sluit je het zaalseizoen af, pas daarna ga je beachen of een volleybalvrije vakantie vieren. Meedoen kost € 30,- per team en je kunt je hier inschrijven.

----

De jeugdteams van VVUtrecht nodigen al hun tegenstanders uit de competities uit om naar de Galgenwaard te komen om samen het zaalseizoen met een groot toernooi af te sluiten.

Deelnemende teams:
MB2 van VC Krommerijn
MB2 van VVU
MA2 van VVU
MB1 van regioteam zuid-oost
JA1 van VVU
JB1 van VVU
JB2 van VVU
JC1 van VVU

 


Eerdere publicaties Jeugd Uvolleybal 2012:


Jeugd VVU heeft wereldrecord gehaald!

Vrijdag 18 mei, op de slotdag van Uvolleybal 2012 hebben we met de VVU-jeugd het wereldrecord van 1000 keer overspelen aangevallen en... dat is gelukt! Ook hebben we met alle aanwezige spelers meer dan de 10.000 gehaald die we voor de kinderen van Kika en Right To Play wilden halen! Klik hier voor de foto's en klik hier voor het filmpje!

Al enkele weken is er in de trainingen aandacht aan besteed om de bal zo vaak mogelijk over het net op en neer te spelen, ieder op zijn/haar eigen niveau en nethoogte. Daar werden al oefenrally's genoteerd van enkele honderden keren overspelen, hoopgevend om de twee doelen te halen, namelijk 10.000 keer in totaal en één keer minstens 1000x.

Om 10 uur startten de mini's, die fanatiek het eerste VVU-Mini-clubrecord via o.a. 18, 34, 37 uiteindelijk op 77 wisten te vestigen. Ze haalden bovendien in het uur ruim de 1000 die zij in totaal zouden spelen. Een topprestatie van onze jongste spelers en het aftellen naar de eerste 1000 door het aanwezige publiek was hartverwarmend.

Daarna was de C-jeugd aan de beurt. Die lukte het in eerste instantie niet om de langste rally van de mini's te breken, tot groot genoegen van de mini's natuurlijk. Onder aanvuring van enkele supporterende ouders is het toch gelukt en kwamen ze tegen het einde van het uur op een mooie 107. De C-jeugd speelde in totaal 2000 ballen die werden opgeteld bij de 1000 die de mini's al bereikt hadden.

De B-jeugd had vervolgens de taak om 3000 keer over het net te spelen! Terwijl het net nog naar de B-hoogte werd verhoogd werd al gestart met de eerste rally. Die stootte onmiddellijk het C-record van de troon, de bal viel pas na 217 keer spelen op de grond. Daarna was er nog een rally die achterin de 800 eindigde - en toen kwamen Jesse en Maud aan de beurt als centrale spelers... Zij braken als eerste VVU'ers door de 1000-grens en stelden het record vast op 1085! Een hele knappe prestatie! Bovendien haalden de B-jeugd ook hun doel om ongeveer binnen het uur 3000 keer te spelen.

Dat moest de A-jeugd natuurlijk kunnen verbeteren. Meer ervaring, meer balbeheersing, betere techniek... dat zou toch moeten leiden tot nóg indrukwekkender getallen. Er stond een goede selectie van JA1. JA2 en MA1 en binnen 4000 keer overspelen zou de bal minstens één keer boven 1085 keer zonder te vallen over het net moeten... En dat is ruimschoots gelukt! Mees en Jelle namen een serie voor hun rekening die het record overtrof, en binnen dezelfde rally maakten Jurr en Ries de tijd én het totaal van 10.000 vol met een nieuw wereldrecord van maar liefst 2223 keer overspelen! Die duurde bijna 35 minuten en de laatste 100 waren pijnlijk in de schouders, maar het was het waard!

De marathon duurde vier uur en twee minuten en werd door Karen, Else, Stefanie, Jurr, Ries, Mees, Stefan, Jelle, Floyd en Teun met een prachtig record afgesloten! Alles is gefilmd en het bewijsmateriaal gaat binnenkort naar het Guinness Book of Records. Als alles klopt worden we bijgeschreven en krijgen we een certificaat. Speciale dank gaat daarvoor uit naar Match SMS, het bedrijf dat ook de prachtige teller heeft geautomatiseerd. Match heeft de videoregistratie gedaan en enkele interviews opgenomen, die je via de link in de inleiding kunt zien. Zoek anders op YouTube op Uvolleybal, danvind je het vanzelf. Daarnaast danken we Hulskamp Audiovisueel, die voor het goede doel de sterke projector ter beschikking stelde waarmee de teller van Match in giga-formaat op de wand is geprojecteerd.

En ten slotte: dank aan alle tellers en de aanwezige ouders die deze wereldrecordpoging mogelijk maakten!

----
Eerdere publicaties op deze pagina:

Met de jeugd van VVU en wellicht van andere verenigingen uit de regio zal een poging worden ondernomen om in het Guinesss Book of Records te komen. We gaan voor ‘De langste rally ooit’. Hoe vaak kan de bal over het net gespeeld worden en hoe lang blijft die in de lucht? En als we ’s ochtends met onze supermini's beginnen en 's middags met onze A-jeugd eindigen, hoe vaak is dan de bal in totaal over het net gegaan? Dat aantal zou wel eens in de 5 cijfers kunnen belanden...

Waarom een wereldrecordpoging?
Dient meerdere doelen: saamhorigheid bevorderen, basisskills verbeteren, geld inzamelen, publiek en pers betrekken, naam maken met VVU. Het wordt tevens een geldinzamelingsactie, niet alleen voor onze eigen jeugdafdeling, maar ook voor Right To Play.
 
Wanneer wordt een record door Guiness geaccepteerd?
Zie http://www.guinnessworldrecords.com/member/how_to_become_a_record_breaker.aspx. Kort samengevat: als je de eerste bent met een gloednieuw record, moet het iets bijzonders zijn, en niet makkelijk na te doen. Dat gaan we proberen. De aanmelding is gedaan, zowel voor de 500x500-poging als voor het wereldrecord met onze jeugdleden.

We gaan voor: DE LANGSTE RALLY OOIT!
Hoe vaak kan de bal op en neer over het net, zonder op de grond te komen? En hoe lang blijft die bal dan in de lucht? Een record halen we sowieso, want het bestaat nog niet. Bovendien zullen we dit met meerdere verenigingen proberen, dus de club die dit het langste volhoudt mag zich een jaar lang recordhouder noemen. Of dat ook een vermelding in het Guiness Book waard is hangt af van hoe imposant het aantal keren overspelen wordt. En/of hoelang de bal in de lucht blijft.

Benefietactie voor Right To Play en VVU | De wereldrecordpoging wordt ook een fondsenwervingsactie. Om het VVU-jeugdbudget te vergroten, waarmee ambities en talentontwikkeling verder gestimuleerd en uitgebouwd worden. Maar we gaan ook kansarme kinderen helpen. Dat doen we door Right To Play te steunen. Dat is de organisatie van topschaatser Johann Olov Koss, die tot doel heeft om het leven van kinderen in de meest achtergestelde gebieden ter wereld te verbeteren door de kracht van sport en spel in te zetten voor ontwikkeling, gezondheid en vrede. In het kader van ons project Sportief doen we dit graag!

Topsportentourage! | Vanwege de interland die 's avonds wordt gehouden, wordt de WR-poging gedaan op de officiële volleybal-topsportvloer die tijdelijk voor de interland wordt aangelegd. Dat ziet er geweldig uit voor de opnames die RTV Utrecht komt maken en op de filmpjes die we zelf op YouTube zullen zetten. Die vloer wordt in het midden van zaal 1 gelegd, met de grote tribunes uitgerold. Publiek is dus welkom en hoeft niet zo ver weg te zitten.

Ideeën invulling:
- Voor de fondsenwerving tellen we het totaal aantal keren dat de bal eroverheen gaat van de hele dag op, ongeacht het aantal keren dat ie valt.
- Starten met mini's, geeft niets als de bal valt. Binnen elke categorie (Mi-C-B-A) kan een eigen record gehaald worden.
- Naarmate de dag vordert: oudere en technisch betere jeugd laten spelen, rallys worden langer.
- Uiteindelijk zullen waarschijnlijk de 12 à 20 beste jeugdspelers de langste rally spelen.
- Evt. met meerdere ballen en groepen beginnen, uiteindelijk blijft 1 bal over, waar andere groepen weer bij aan kunnen sluiten.
- Evt. voeding, fysio erbij betrekken, omstandigheden zo gunstig mogelijk maken.
- 6 tegen 6 in het veld, volleybalregels volgen, alleen wisselen tijdens de lange rally mag wel.

Hoe zouden we dit kunnen bereiken?
- Spelmodellen bedenken om 'langste rally’ haalbaar te maken, dus foutkans zo klein mogelijk.
- Jeugdtrainers en -teams informeren en enthousiasmeren.
- Op de training vorm oefenen. Niet te vaak, of als onderdeel warming-up.
- Om het zowel in oefeningen als in de uitvoering interessant en de concentratieboog hoog te houden: zowel spelers als posities wisselen.
- Wisselen met regelmaat, of op eigen aangeven? Hoe communiceren dat dit veilig gaat, routines daarin opbouwen.
- Trainen is relatief makkelijk: je weet meestal welke bal je kunt verwachten. Dat wordt lastiger als maar 1 op de 100 ballen zo komt. Of 1 op de 500. Uitdaging: hoe train je én de techniek én de mentale weerbaarheid cq. het concentratievermogen?
- Kinderen zouden in een soort technische ranking ingedeeld kunnen worden, via niet te ingewikkelde test. Bijvoorbeeld met een diploma of badge als ze bijv 100 keer kunnen hooghouden solo en 200 keer met medespeler over net.

Overleg met jeugdtrainers
Dit vond plaats op 9 december. Er is een document verspreid met een rallyopstelling, die wordt de komende maanden getest en getraind en geevalueerd tot we de beste manier hebben gevonden om op 18 mei een geweldig resultaat neer te zetten. Meer nieuws volgt!